20 Februarie, 2018

Rezultatele finale ale recensământului populaţiei vor fi publicate în iulie

Institutul Naţional de Statistică va prezenta în luna iulie rezultatele finale privind recensământul populaţiei efectuat în 2011, cu trei luni mai devreme decât termenul iniţial programat pentru octombrie. Potrivit declaraţiilor preşedintelui INS, dl. Tudorel Andrei, datele urmează să fie analizate şi discutate cu o comisie de experţi.

“Putem anunţa rezultate finale ale recensământului populaţiei şi locuinţelor în cursul lunii iulie şi nu octombrie (…) Vom avea rezultate finale în condiţii normale. Nu vreau să vă aşteptaţi la rezultate spectaculoase, ci la rezultate clare, care să fie comunicate de o manieră transparentă societăţii civile şi mass-media”, a declarat preşedintele INS.

Acesta a precizat că s-a decis constituirea unui grup de experţi pe demografie şi comunicare, având ca scop o evaluare corectă din punct de vedere metodologic, dar şi asigurare unei comunicări corecte pentru cei care vor utiliza datele privind recensământul populaţiei.

Datele complete privind recensământul vor fi publicate însă în 2014, în luna iulie a acestui an urmând  a fi anunţate informaţiile relevante, strict necesare pentru recensământul populaţiei.

Sursa: Mediafax

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Fara comentarii

Scrie un comentariu