1. Finanțe: Impozitarea clădirilor va fi simplificată, evaluarea nu va mai fi necesară

Impozitul pe clădiri va fi simplificat astfel încât să nu mai fie nevoie de evaluare, a declarat ministrul Finanțelor Anca Dragu, conform Profit.ro. În prezent, evaluarea este necesară pentru stabilirea valorii impozabile a imobilelor deținute atât de firme, cât de persoane fizice care dețin clădiri nerezidențiale (spații comerciale) sau cu scop mixt (locuință și pentru activitate economică). În schimb, pentru locuințe, valoarea este stabilită conform unui tabel prevăzut de Codul fiscal. Oficialul de la Guvern a mai spus că intenția este de a avea o bază de impozitare comună, doar coeficienții vor fi diferiți, pentru rezidențial și pentru nerezidențial.

2. Românii cu reședința sau domiciliu în străinătate vor putea vota la orice secție în afara granițelor

Ministerul Afacerilor Externe va putea propune organizarea de secții de votare în diaspora pe lângă cele aferente misiunilor diplomatice, iar românii cu domiciliul sau reședința în străinătate își vor putea exercita preferința electorală la orice secție organizată în afara granițelor, pe liste suplimentare, a anunțat ministrul delegat pentru relația cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, conform Agerpres. Astfel, vor fi organizate secții de votare la ambasade, consulate sau institute culturale, dar și, în locații în care au mai fost organizate anterior secții de votare, dacă există o prezență semnificativă a românilor acolo. Aceste secții vor fi integrate în lista finală de secții de votare pentru Diaspora, listă care va fi stabilită de Autoritatea Electorală Permanentă.

3. Guvernul a declarat ziua de 2 septembrie zi de doliu naţional

Guvernul a declarat ziua de vineri, 2 septembrie, zi de doliu naţional în memoria românilor decedaţi în urma cutremurului din Italia, instituţiile urmând să arboreze drapelul în bernă, scrie Mediafax. Potrivit documentului publicat de Guvern, în ziua de 2 septembrie toate instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale dar și la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituţiilor de învăţământ de orice grad, instituţiilor de cultură şi misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, precum şi în aeroporturi, porturi, gări şi autogări, ca pavilion pe navele de orice fel şi pe alte ambarcaţiuni ce navighează sub pavilion românesc, drapelul va fi coborât în bernă.

4. Românii își vor alege parlamentarii pe 11 decembrie

Alegerile parlamentare se vor desfășura pe 11 decembrie, conform unei hotărâri adoptate în ședința de Guvern, potrivit Hotnews. În ultimele săpămâni, partidele parlamentare au avut discuții contradictorii privind data alegerilor din această toamnă, 11 decembrie fiind data dorită de PNL, în timp ce PSD își dorea organizarea alegerilor în 4 decembrie.

5. Majorările salariale de 18% nu includ și magistrații

Guvernul nu include magistratii în aplicarea OUG 20/2016 privind majorările salariale, scrie Bursa. Conform declarațiilor făcute de ministrul Muncii, creşterea de 18% nu trebuie să facă obiectul unei dispute între puterea executivă şi cea judecătorească. Oficialul a precizat că sectorul justiţiei nu este scos din “inechităţile” anterioare, dar  nu este momentul acum pentru aceste măriri de venituri.

6. Exod la Spitalul Floreasca din Capitală: 17 medici au demisionat din cauza managerului, care a demisionat și el. Ce a decis Guvernul?

17 medici de la UPU SMURD de la Spitalul Floreasca din Capitală au anunţat că demisionează în urma „presiunii psohologice” şi a modului de comportare a managerului interimar al spitalului, medicul Sorin Păun. Ziarul Financiar anunță că, după negocieri de câteva ore purtate cu ministrul Sănătății, managerul spitalului și-a scris și el demisia. Între timp, Guvernul a anunțat că medicii din alte țări pot prfesa în țara noastră, dacă sunt titulari ai Cărții Albastre a UE eliberată în România sau de un alt stat membru al UE. Deficitul de medici în țara noastră este de peste 30%. Conform ministrului Sănătății, de la 1 octombrie, și plata gărzilor va fi suplimentată în urma aprobării unei ordonanțe de urgență. Astfel încât veniturile medicilor să crească.

7. Ce preţuri au produsele din coşul de cumpărături de la piaţă în marile oraşe din ţară?

În oraşele mari şi în cele de la munte, legumele şi brânzeturile sunt cu până la 50% mai scumpe decât în celelalte regiuni ale ţării, conform unei analize a cotidianului Adevarul. Coşul de cumpărături costă mai mult doar din cauza scumpirii cartofilor, cu aproape 40% faţă de vara anului trecut. Datele de la Institutului Naţional de Statistică arată că preţurile produselor vândute în pieţele agroalimentare din municipiile reşedinţă de judeţ diferă în funcţie de mărimea localităţii, dar şi de puterea de cumpărare a populaţiei.

8. Capitala va avea o comisie specială care să se ocupe exclusiv de consolidarea clădirilor cu risc seismic

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că a înființat Administraţia Municipală pentru Consolidarea Imobilelor cu Risc Seismic, în subordinea Consiliului General, notează Jurnalul Național. Noua entitate se va ocupa exclusiv de toate etapele procesului de consolidare a clădirilor încadrate în clasa I de risc seismic. Edilul a precizat că a propus înfiinţarea acestei instituţii „având în vedere complexitatea operaţiunii de consolidare, dar mai ales a celei de expertizare, convingerea cetăţenilor care locuiesc în imobile cu bulină roşie să accepte altă locuinţă pe perioada consolidării, precum şi necesitatea ca lucrările să aibă o durată precisă, limitată în timp şi previzibilă”. 

1 COMENTARIU

  1. Oricat ar incerca farmaciile precum Catena sa isi creeze o modalitate de a comercializa acest produs, acest lucru nu se va intampla. Cocktail-ul va ramane la fel de accesibil si calitativ.
    Printre altele, oamenii de stiinta au elaborat un studiu pe un esantion de 25 de femei, care foloseau trei metode de slabit diferite. Primul grup era cel activ, practicand exercitii fizice de 3-5 ori pe saptamana, in jur de 30-40 de minute. Al doilea grup utiliza medicamente populare de slabit, iar al treilea grup folosea acest cocktail, fara a-si schimba stilul de viata. In cazul primului grup, femeile au reusit sa dea jos un maxim de 5 kg pe parcursul a patru saptamani. Cel de-al doilea grup a avut rezultate mai buniele, ajungand la aproximativ 8 kg. Grupul care a utilizat cocktail-ul, fara schimbari notabile in stilul de viata, a reusit piarda pana la 12 kg, ceea ce este destul de impresionant. Inca o data, eficacitatea produsului a fost dovedita. http://recinziireale.com/chocolate-slim-parerile-pro-sau-contra-unde-poate-fi-gasit-romania.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here