16 Iulie, 2018

REVISTA PRESEI: Când va fi gata noua lege a pensiilor

  • Obligații și sanctiuni în legea vaccinării. Proiectul integral trimis la Parlament
Evenimentul Zilei publică proiectul integral al legii vaccinării, trimis de Guvern Parlamentului. Față de forma inițială, legea a suferit mai multe schimbări, de la cele legate de sancțiunile la care se expun părinții sau tutorii care refuză vaccinarea copiilor, la modul în care se face sau nu, după caz, excluderea elevilor nevaccinați din comunitate sau la completarea atribuțiilor diverselor colegii profesionale, medici, dentiști sau asistente medicale, legate de sancționarea celor care sfătuiesc refuzul vaccinării, folosind date fals-științifice sau neadevăruri, precum și sancționarea celor care organizează sau participă la acțiuni de propagandă anti-vaccin.

  • Banda de încasare cash de la Feteşti ar putea fi închisă în minivacanţa de Sfânta Maria. Cum achiți taxa de pod dacă te duci la mare
Compania de Administrare a Infrastructurii vrea să închidă banda de încasare în numerar, unde se formează, de cele mai multe ori, cele mai mari cozi de mașini, anunță Mediafax. Din cauza blocajelor în lanț, se formează aglomerație și pe celelalte benzi – benzile e-tarif, unde accesul liber este permis în cazul achitării electronice a tarifului, banda de încasare în numerar va fi închisă, iar circulaţia va fi dirijată de către reprezentanţii Poliţiei Rutiere pe benzile e-tarif. În această situaţie, utilizatorii au obligaţia achitării taxei până cel târziu la ora 23:59:59 a zilei următoare trecerii, informează CNAIR.

  • Când va fi gata noua lege a pensiilor. Schimbările anunţate de ministrul Muncii
Guvernul va veni cu o nouă lege a pensiilor în luna octombrie, moment în care fiecare pensie aflată în acest moment în plată va fi recalculată, pentru că în sistem „e o nebunie, un haos”. Gândul.info citează declarațiile ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, care a explicat că vor exista modificări referitoare la scăderea vârstei de pensionare pentru femeile care au peste trei copii, dar că nu se poate vorbi în acest moment despre egalizarea vârstei de pensionare a femeilor cu cea a bărbaţilor.

  • Listele cu persoanele juridice aprobate în Programele “Rabla” și “Rabla Plus”, respectiv cu persoanele fizice acceptate în Casa Verde, publicate
364 de dosare de finanțare au fost acceptate în cadrul Programelor “Rabla”și “Rabla Plus”, destinate persoanelor juridice, din acest total peste 10% fiind pentru 104 autovehicule electrice și hibride, potrivit datelor transmise, joi, Agerpres, de Administrația Fondului pentru Mediu. Totodată, instituția a aprobat 814 cereri de finanțare și șase contestații primite din partea persoanelor fizice în Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire (Programul ”Casa Verde”).

  • USR a depus o sesizare la ANI privind starea de incompatibilitate în care se află ministrul Apărării
Partidul Uniunea Salvaţi România a depus o sesizare la Agenţia Naţională de Integritate cu privire la starea de incompatibilitate în care se află Adrian Ţuţuianu, ministru în Guvernul Tudose şi totodată secretar al Biroului permanent al Senatului. Conform News.ro, pentru a convoca sesiunea extraordinară, în data de 8 august, Adrian Ţuţuianu a luat parte şi a votat ca membru în Biroul permanent al Senatului, deşi Legea nr. 161/2003 prevede clar faptul că funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu orice altă funcţie publică de autoritate, cu excepţia celei de simplu deputat sau de senator.

  • Nouă persoane reţinute în dosarul evaziunii de la fosta fermă deținută de fiul lui Liviu Dragnea 
Nouă persoane au fost reţinute pentru 24 de ore în dosarul în care este implicată şi firma fiului liderului PSD Liviu Dragnea, scrie Adevărul. Ferma Salcia din Teleorman, la care a fost acţionar Valentin Dragnea, este vizată într-un dosar de evaziune fiscal, alături de alte 11 societăți comerciale, din alte domenii de activitate. Administratorul fermei, Ilie Liviu Dragne, a fost dus la audieri la Poliţia Sectorului 1 Bucureşti, iar în cursul după-amiezii a fost reţinut pentru 24 de ore.

  • Părinții propun camere video la școală, în fiecare clasă
Federatia Națională a Părinților a propus ca toate camerele de supraveghere instalate pentru examene să funcționeze și în timpul anului școlar. Unul dintre argumente a fost acela că, atunci când există acuzații de violență, să poată fi obținute dovezi. Ziare.com a consultat experți în psihologia copiilor și scrie că aceste camere vor avea impact și asupra elevilor, dar și a profesorilor: o concentrare mai mare la clasă, fără abuzuri din partea profesorilor față de copii, copii mai putin agresivi, dar, pe de altă parte, se poate știrbi din autoritatea profesorului.
 
comentarii

Despre autor  ⁄ Traian Dobre

Fara comentarii

Scrie un comentariu