19 Februarie, 2018

Rescrierea Codului fiscal, amânată din nou

Rescrierea Codului Fiscal se confruntă din nou cu amânări, Dan Manolescu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor precizând că procesul va fi reluat în câteva luni, cu speranţa ca în toamnă nouă formă să fie adoptată de Parlament.

Potrivit oficialului, intenția inițială „a fost ca rescrierea Codului Fiscal să aibă loc în 2013, iar din 2014 să intre în vigoare. Din păcate acest lucru a trebuit amânat ca urmare a discuțiilor care au avut loc în toamnă, discuții privind impozitul pe construcțiile speciale, accize șamd.”.

Rescrierea Codului fiscal: De ce?

La sfârşitul lunii august a anului trecut, ministrul finanţelor, Daniel Chiţoiu, a precizat în cadrul unui interviu susţinut de cursdeguvernare.ro, că rescrierea Codului fiscal este o prioritate pentru anul următor, dorindu-se asigurarea unei coerenţe la nivel legislativ, luând în considerare faptul că actul normativ, publicat în 2003, a tot suferit modificări în ultimii 10 ani, însă nu a mai fost rescris.

„Prin această rescriere vrem să asigurăm o coerență, o transparență, o unificare a tuturor acestor modificări și, de asemenea, să mai aducem unele noutăți, la solicitarea mediului de afaceri, în sensul simplificării impozitării și în sensul de a veni și a asigura o interpretare mai bună a domeniilor pe categorii de impozite și taxe.

În această rescriere ne interesează să avem capitole distincte pe toate tipurile de impozite și taxe, să nu mai facem trimiteri la zeci de articole, la un număr atât de important de articole în cadrul textului acestor două acte normative importante.

Cel mai mult contează ca cei care aplică legislația fiscală, fie ei contribuabili, fie inspectori fiscali sau cei care lucrează în partea de administrare fiscală să poată să o înțeleagă și să o aplice corect.” (Daniel Chiţoiu)

Sursa: hotnews.ro, cursdeguvernare.ro 

comentarii

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Fara comentarii

Scrie un comentariu