18 Februarie, 2018

Reducerea TVA, condiţionată de creşterea PIB în acest an cu 1,5% – 2%

Ministrul Economiei, dl. Varujan Vosganian, a declarat în cursul acestei zile că este posibilă reducerea taxei pe valoarea adăugată (TVA) şi a contribuţiilor la asigurări sociale în cazul în care Produsul Intern Brut (PIB) va creşte în acest an cu 1,5% – 2%, conform informaţiilor furnizate de Agenţia Mediafax.

“Dacă vom avea creştere economică în acest an de 1,5% – 2%, există posibilitatea reducerii TVA şi posibilitatea scăderii contribuţiilor de asigurări sociale. Aceasta din urmă este într-un dialog mai avansat” , a afirmat ministrul la o conferinţă a producătorului de rulmenţi URB Group.

În iunie 2010, Guvernul a decis majorarea TVA de la 19% la 24%, creşterea fiind aplicată începând cu luna iulie a aceluiaşi an.

În octombrie 2012, premierul Victor Ponta a declarat că nivelul taxei pe valoarea adăugată ar trebui redus treptat, pe măsură ce scăderea este sustenabilă din punct de vedere bugetar, astfel încât în 2016 să ajungă “înapoi la 20%”.

PIB a crescut anul trecut cu 0,3%, iar pentru anul în curs autorităţile estimează o creştere de circa 1,5%, prognoză revizuită de mai multe ori în jos, de la o estimare iniţială de 2,5%.

Sursa: Mediafax

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Fara comentarii

Scrie un comentariu