O propunere legislativă pentru modificarea și completarea Ordonanței nr.43 din 28 august 1997 privind regimul drumurilor și a Legii nr.350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismului, prevede asigurarea de către consiliile locale de condiții de deplasare a pietonilor și cicliștilor, prin amenajări de trotuare și piste. 

Se propune ca drumurile publice de interes naţional şi judeţean, în intravilan să fie prevăzute cu facilităţi pentru traficul pietonal prin amenajări pe cel puţin una din părţile carosabilului.

Totodată, autoritățile publice responsabile cu elaborarea planurilor de urbanism și de amenajare a teritoriului, precum și de normele tehnice privind regimul drumurilor publice de interes național, județean și local vor trebui să se asigure că, la proiectarea, execuția și intervențiile asupra drumurilor publice din intravilan, includ și facilități pentru traficul pietonal pe cel puțin una dintre părțile carosabilului, potrivit expunerii de motive.

Proiectul poate fi consultat AICI. 

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here