Camera Deputaţilor a adoptat, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 41/2019 privind stabilirea unor măsuri în vederea implementării activităţilor de evaluare necesare pentru aprobarea substanţelor active ale produselor biocide şi pentru autorizarea acestora.

Proiectul de lege prevede reglementări privind aprobarea substanţelor active ale produselor biocide şi pentru autorizarea acestora, în contextul îndeplinirii angajamentelor asumate de România în calitate de stat membru al Uniunii Europene.

Astfel, se prevede aprobarea tarifului pentru activităţile de evaluare necesare pentru aprobarea şi reînnoirea aprobării pentru substanţele active ale produselor biocide, precum şi pentru autorizarea şi reînnoirea autorizării produselor biocide.

Potrivit actului normativ, Ministerul Sănătăţii contractează servicii, cu respectarea prevederilor privind achiziţiile publice, pentru derularea activităţilor de evaluare prevăzute de lege.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here