20 Martie, 2018

Proiect: “Slot machine”-urile vor putea fi plasate legal doar în agenţiile Loteriei şi cazinouri

Aparatele de tip “slot machine” ar urma să funcţioneze doar în anumite locuri, conform unui proiect de act normativ aflat în dezbatere publică pe site-ul Senatului.

Mai exact, acestea vor fi autorizate să funcţioneze legal doar în cazinouri şi agenţii ale Loteriei Române.

Titularii de licenţe care vor avea, la momentul intrării în vigoare a legii, aparate în alte locuri în afară de cele precizate mai sus le vor putea exploata doar până la expirarea licenţelor.

De asemenea, proiectul (PDF) mai prevede că un operator economic va putea exploata “slot machine”-uri doar dacă va avea cel puţin 50 de aparate, indiferent dacă acestea vor fi plasate în acelaşi loc sau în locuri diferite.

În agenţiile Loteriei, vor putea fi plasate cel puţin două şi cel mult cinci aparate de tip “slot machine”.

Potrivit expunerii de motive (PDF) a proiectului, principalul motiv pentru instituirea acestei măsuri este protejarea tinerilor de dependenţa patologică de jocurile de noroc.

Mai multe informaţii despre proiect găsiţi pe site-ul Senatului.

Sursa: Senat | Foto: FreeImages.com

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Un comentariu

  • Răspunde
    Badoi
    aprilie 17 2014

    Sa se inchida toate salile de joc,ptr ca aici toate aparatele aunt setate sa castige doar patronii de sala,aparatele sunt in majoritatea cazurilor cu defecte ,nimeni nu ii controleaza.

Scrie un comentariu