19 Februarie, 2018

Proiect MFP: Modificări la cazierul fiscal

Ministerul Finanţelor Publice a lansat un proiect de ordin prin care se modifică Ordinul MFP nr. 2696/2011, publicat în Monitorul Oficial, nr. 756.2011, referitor la aprobarea modului şi conţinutului formularisticii necesare pentru solicitarea şi comunicarea datelor înscrise în cazierul fiscal, modul de organizare, gestionare şi acces la informaţiile din cazierul fiscal.

Proiectul de act normativ, publicat pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, are în vedere dispoziţiile art. 15 din Ordonanţa Guvernului nr. 75/2001 privind organizarea şi funcţionarea cazierului fiscal, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Proiectul vizează completarea procedurii de înscriere şi actualizare a datelor din cazierul fiscal, cu accentuarea inactivităţii fiscale.

Principala modificare face referire la înlocuirea formularului 508 “Fişa de actualizare a înscrierilor în cazierul fiscal privind inactivitatea fiscală”, prevăzută în Anexa nr.1 la Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2696/2011.

Astfel, cazurile de inactivitate fiscală vor fi eliminate din evidenţa cazierului fiscal al reprezentantului legal al persoanei juridice aflate în inactivitate şi radiată din Registrul contribuabililor la data împlinirii unui an de la data radierii persoanei juridice.

Pentru scoaterea din evidenţa cazierului fiscal a acestor situaţii, fişa de actualizare se va întocmi de către compartimentul însărcinat cu gestionarea Registrului contribuabililor din cadrul organului fiscal în a cărui evidenţă a fost înregistrată persoana juridică declarată inactiv fiscal, radiată fără reactivare, după primirea informaţiei sau comunicarea documentului care atestă radierea, prin completarea formularului 508.

Proiectul de ordin mai stipulează ca fişa de actualizare să fie înaintată compartimentului pentru gestionarea cazierului fiscal din cadrul organului competent, însărcinat cu gestionarea cazierului fiscal al reprezentantului legal al persoanei juridice declarate inactive, care a fost radiată fără a fi reactivată.

Descarcă noul formular 508! Click aici!

Descarcă proiectul de Ordin al MFP! Click aici!

Sursa: ANAF

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Fara comentarii

Scrie un comentariu