20 August, 2017

Proiect MFP: Cu cât se va suplimenta bugetul maxim al schemei de ajutor de minimis pentru IMM-uri?

Lansarea schemei de ajutor de minimis pentru IMM-uri a fost amânată pentru 26 august pentru a se putea suplimenta bugetul maxim al acesteia.

Astăzi, Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a lansat în dezbatere publică proiectul care vizează acest aspect. Concret, bugetul maxim al shemei de ajutor de minimis ar urma să crească de la 400 de milioane de lei la 500 de milioane de lei (echivalentul a 125 de milioane de euro).

Bugetul maxim al schemei de ajutor de minimis este de 500 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 125 milioane euro, cu posibilitatea suplimentării, astfel:

a) credite de angajament pentru emiterea de acorduri pentru finanţare, în valoare de 500 milioane lei,
pentru perioada 2013-2014;
b) credite bugetare pentru plata ajutorului de minimis, în valoare de 250 milioane lei, pentru anul
2014, respectiv 250 milioane lei, pentru anul 2015″, se propune în proiect.

Data-limită până la care trebuie efectuată plata ajutorului de minimis ar putea fi şi ea modificată. Dacă acum aceasta este 31 decembrie 2016, ea ar putea deveni 31 decembrie 2015.

Totodată, numărul estimat de IMM-uri care vor beneficia de acest ajutor a fost recalculat la 2000 (în prezent, numărul estimat este de 1000 de IMM-uri).

Proiectul de hotărâre pentru modificarea HG nr. 274/2013 privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru investiţiile realizate de întreprinderile mici şi mijlocii poate fi consultat integral AICI (format PDF).

Prima sesiune de depunere a cererilor de acord pentru finanţare în cadrul schemei de ajutor de minimis pentru IMM-uri se va desfăşura între 26 august şi 31 octombrie 2013.

Sursa: MFP

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu