18 Februarie, 2018

Proiect MAI: Şoferii vor susţine testele medicale chiar dacă permisul n-a expirat la momentul înnoirii acestuia

În curând, şoferii ar putea fi nevoiţi să susţină testele medicale chiar dacă îşi înnoiesc permisele de conducere înaintea expirării acestora, conform unui proiect de ordin lansat azi în dezbatere publică de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Astfel, pentru eliberarea permisului de conducere cu o nouă valabilitate administrativă, înainte sau după data expirării acestuia, cererea trebuie însoţită de următoarele documente:

• actul de identitate al titularului (original + copie);
• dovada plăţii taxelor şi tarifelor aferente eliberării permisului;
• documentul din care rezultă că titularul este apt din punct de vedere medical să conducă autovehicule din categoria pentru care solicită eliberarea permisului;
• permisul, atunci când acesta se află în posesia titularului;
• două fotografii ale titularului.

PREVEDEREA LEGALĂ ACTUALĂ

În prezent, conform alin. 52 al art. 24 din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, examinarea medicală este necesară doar la momentul eliberării unui permis cu o nouă valabilitate administrativă, după expirarea valabilităţii vechiului permis.

***

Orice propuneri şi opinii referitoare la proiectul de act normativ pot fi transmise, în termen de zece zile de la data lansării în dezbatere publică, la adresa legislatie@mai.gov.ro.

» Proiectul de ordin poate fi consultat integral AICI (format PDF).

Sursa: MAI

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Un comentariu

  • Răspunde
    august 5 2013

    O lege buna zic eu, cine nu trece testele medicale nu are ce cauta in trafic!

Scrie un comentariu