Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat, joi, într-o conferință de presă, că instituția pregătește un proiect de lege care va interzice cumulul pensiei cu salariul la stat. Practic, angajații care au și pensie și venituri de natură salarială, vor trebui să aleagă între aceste opțiuni.

De asemenea, ministrul Muncii a mai explicat că un alt subiect care este în discuție pentru a fi modificate condițiile este vârsta de pensionare

“Să existe opțiunea pensionării la 70 de ani și această opțiune să fie cumulată cu optarea, după vârsta standard de pensionare, între pensie și salariul la stat. Fie pensie și opțiunea de a se pensiona la 70 de ani, fie să aleagă salariul”, a spus ministrul Muncii.

Proiectul va fi discutat cu partenerii sociali și cu toți cei care vor fi implicați, apoi va fi pus în dezbatere publică în vederea adoptării.

În prezent, vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbați și de 63 de ani pentru femei.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here