20 Noiembrie, 2019

Proiect de lege: Achiziția mașinilor electrice, obligație pentru autorități

Toate autoritățile și instituțiile publice ar putea fi obligate prin lege să achiziționeze mașini electrice, la mai mult de 10 autovehicule cumpărate, conform unui proiect de modificare a legii inițiat de președintele Senatului.

În expunerea de motive se arată că inițiativa reprezintă un pas semnificativ în folosirea autoturismelor electrice de către autorități, care vor economisi astfel benzină și motorină, vor ajuta la reducerea poluării și vor promova o dezvoltare sustenabilă economică și ecologică.

Ordonanța nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritățile administrației publice, aprobată prin Legea nr. 242/2001.

Art. 5 – După alin. (1¹) se introduce alin. (1²) cu următorul cuprins:

La data intrării în vigoare a prezentei legi se introduce obligativitatea pentru toate entitățile prevăzute în prezenta ordonanță, care achiziționează mai mult de 10 autoturisme anual, ca un procent de minimum 10% din totalul acestora să fie autoturisme electrice, al căror preț unitar nu poate depăși suma de 35.000 euro, inclusiv TVA.

Proiectul de completare a legii va fi dezbătut mai întâi la Senat, apoi în plenul Camerei Deputaților, care va da votul final.

Ai nevoie de Ordonanța nr. 80/2001? Poți cumpăra actul la zi, în format PDF şi MOBI, de AICI!

comentarii

Despre autor  ⁄ Traian Dobre

Fara comentarii

Scrie un comentariu