18 Februarie, 2018

Proiect de act normativ pentru modificarea Legii privind instituţiile financiare nebancare

Pe site-ul Senatului, în rubrica „Propuneri legislative aflate în consultare publică”, este publicat un proiect de Lege pentru modificarea Legii nr.93/2009 privind instituţiile financiare nebancare.

Potrivit proiectului de act normativ, Legea nr. 93/2009 se completează după cum urmează:

La art. 6, alin (2) va avea următorul cuprins: „Persoanele juridice prevăzute în secţiunea a 6-a a cap.II au obligaţia de a se constitui sub formă de societăţi comerciale pe acţiuni.

 De asemenea, se modifică art.18, alin (1), care va avea următorul cuprins: „Capitalul social minim al instituţiilor financiare nebancare nu poate fi mai mic decât echivalentul în lei al sumei de 200.000 euro, inclusiv pentru casele de amanet, respectiv 3.000.000 euro în cazul instituţiilor financiare nebancare care acordă credite ipotecare.

O ultimă modificare este prevăzută la art. 37, lit. (b), unde se precizează: „organizarea şi funcţionarea sub forma societăţilor comerciale pe acţiuni potrivit prevederilor Legii nr.31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”.

Opiniile şi sugestiile persoanelor interesate privind acest proiect de Lege pot fi transmise până la data de 20.02.2012, în scris, la adresa: Senatul României, Calea 13 septembrie, nr.1-3, Sector 5, Bucureşti, respectând formularul de pe site-ul Senatului sau accesând formularul on-line corespunzător fiecărei inițiative legislative (conform listei de proiecte).

Sursa: Senatul României 

Despre autor  ⁄ Ioana Popa

Ioana Popa este redactor la LegeStart din anul 2011. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Fara comentarii

Scrie un comentariu