Copiii cu vârsta de până la 7 ani ar putea fi scutiţi de la plata cheltuielilor de întreţinere ale locuinţei şi asociaţiei de proprietari, iar în cazul celor cu vârsta între 7 şi 14 ani s-ar putea aplica o reducere de 50%, conform unui proiect depus la Senat.

Propunerea modifică art. 47 din Legea nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, după cum urmează:

“1) Cheltuielile asociației de proprietari sunt următoarele:

a) cheltuieli pe număr de persoane care locuiesc sau desfășoară activități în proprietăți individuale;

b) cheltuieli pe consumuri individuale;

c) cheltuieli pe cota-parte indiviză, în funcție de suprafața utilă a proprietății individuale;

d) cheltuieli pe beneficiari, aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate financiar prin intermediul asociației de proprietari. Beneficiarii exceptaţi de la aceste cheltuieli sunt copiii cu vârsta de până la 7 ani.;

e) cheltuieli pe consumatori tehnici;

f) cheltuieli de altă natură.

2) Asociațiile de proprietari hotărăsc exceptarea de la plata cheltuielilor prevăzute la alin. (1) lit. b) pentru copiii cu vârsta de până la 7 ani.”

La ora actuală, actul normativ reglementează doar posibilitatea exceptării copiilor cu vârsta de până în 3 ani de la plata cheltuielilor pe consumuri individuale, de către asociaţiile de proprietari.

În plus, proiectul de lege introduce şi prevederea conform căreia, în cazul copiilor între 7-14 ani, plata pentru cheltuielile pe consumuri individuale poate fi redusă cu 50%, în funcţie de decizia asociaţiei de proprietari.

ATENŢIE! Aceste reglementări se vor aplica doar în cazul aprobării proiectului de către ambele camere ale Parlamentului, promulgării prin decret prezidenţial şi ulterior publicării legii în Monitorul Oficial.

Ai nevoie de Legea nr. 230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF, de AICI!

comentarii

2 COMENTARII

  1. Aceasta modificare mi se pare o aberatie. Consumurile sunt contorizate la nivel de apartament. Acolo unde nu sunt contorizate ii obliga pe ceilalti locatari, care nu au copii, sa plateasca si consumurile celor cu copii. Consumurile nu sunt nesemnificative deoarece se refera la consumul de apa calda si rece, consumul de gaz pentru prepararea mancarii, gunoiul (care nu-i ieftin deloc). Salariile omului de servici si administratorului sunt calculate proportional cu cota parte indiviza. Deci de la acestea nu pot fi scutiti. Daca este o grija asa mare de ce nu se aplica si pensionarilor ? Pensionarii pana la 70 ani sa fie scutiti 50% si peste 70 de ani sa fie scutiti 100% , deoarece nu prea se mai mobilizeaza si consuma din ce in ce mai putin. Jalnic !!!. De ce nu preiau Primariile „pomenile”acestea electorale ?

    • Elena esti dea dreptul …. Copii trebuiesc scutiti pana la varsta majoratului intrucat nu au venituri si copii cu handicap sa fie scutiti si dupa implinirea varstei de 18 ani cu 80%. Doar in cazul in care minorii aduc venituri familiei si platesc impozite si taxe este normal sa nu mai beneficieze de aceste facilitati. Este aberant sa ceri intretinerea pentru un copil in conditiile in care apa si gazele sunt contorizate. Batranii au pensii si adultii au salarii asa ca pot plati. Nu trebuiesc scutiti cei care sunt in somaj sau asistatii social. Sa fim oameni corecti nu ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here