Guvernul României a aprobat, în ședință HOTĂRÂREA pentru modificarea anexelor nr. 1, 1a, 1b şi 2b la Hotărârea Guvernului nr. 146/2017 privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2017 al Fondului pentru mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Prin aprobarea acestui act normativ devin posibile atât suplimentarea Programului Rabla (cu 3800 de vouchere a 6500 lei), cât și crearea premiselor implementării Programului RO-LA, ce are ca obiectiv reducerea efectelor negative pe care transporturile rutiere de marfă le produc asupra mediului, prin transferul unui segment al transportului de marfă dinspre transportul rutier către calea ferată.

Transportul de tip RO-LA este acea formă particulară de transport combinat în care:

  • vehicule rutiere autopropulsate sunt transportate pe calea ferată, în trenuri compuse din vagoane specializate;
  • încărcarea şi descărcarea vehiculelor rutiere pe, respectiv de pe vagoanele specializate se realizează în terminale specializate, prin intermediul sistemelor proprii de autopropulsie şi prin rulare pe roţile proprii;
  • şoferii vehiculelor rutiere autopropulsate pot însoţi respectivele vehicule pe durata transportului feroviar, caz în care sunt transportaţi în vagoane de călători (vagoane cuşetă sau vagoane de clasă).

Programul Rabla vine în sprijinirea Politicii naţionale a României în domeniul energiei din surse regenerabile (SRE) care trebuie strâns corelată cu economiile de energie şi creşterea eficienţei energetice ca şi componente importante ale pachetului de măsuri necesare pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi pentru respectarea Protocolului de la Kyoto la Convenţia – cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Ai nevoie de Hotărârea nr. 146/2017 pentru aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2017 al Fondului pentru mediu și al Administrației Fondului pentru Mediu? O poți obține în varianta actualizată, în format .PDF sau MOBI apăsând AICI!
comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here