Conform Guvernului, „Programul Mihail Kogălniceanu pentru întreprinderile mici şi mijlocii va continua în 2012, în scopul stimulării înfiinţării şi dezvoltării IMM-urilor”.

În acest sens, Guvernul a decis ieri, 28.02.2012, printr-o Hotărâre de Guvern, alocarea unui plafon de garantare pentru anul 2012 la nivelul sumei de 1.200 de milioane lei, corelat cu bugetul alocat acestui program pentru anul în curs.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a precizat că, de la implementarea acestui program, care a început la 7 septembrie 2011, până la sfârşitul anului, au fost aprobate 222 de proiecte în valoare de 17,3 milioane de lei.

Banii sunt asiguraţi din Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.

Context

Programul Kogălniceanu pentru întreprinderile mici şi mijlocii este un program multianual de încurajare a înfiinţării şi dezvoltării IMM-urilor pe perioada 2011-2013, care constă în acordarea unei linii de credit, în valoare maximă de 125.000 lei/IMM/an, cu dobânda parţial subvenţionată şi, după caz, garantarea creditului de către stat, ce vizează sprijinirea accesului IMM-urilor la obţinerea de finanţări pentru a suplini nevoile de lichiditate pe termen de 1 an în vederea desfăşurării activităţii, cu posibilitatea prelungirii.

Sursa: Guvernul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here