Preşcolarii şi elevii din învăţământul primar şi gimnazial vor primi prin programul „Cornul şi laptele” şi alte tipuri de alimente – lapte bătut, sana şi chefir, după ce Guvernul a adoptat un act normativ în acest sens.

Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea OUG nr. 96/2002 diversifică aria produselor care se acordă pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial şi pentru copiii preşcolari din grădiniţe, prin introducerea categoriilor: lapte bătut, sana şi chefir.

Totodată, actul normativ permite o mai mare flexibilitate în procedura de achiziţie publică, pentru obţinerea unor preţuri cât mai competitive şi eficientizarea utilizării banilor publici.

Potrivit actului normativ de bază,  elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat, precum şi preşcolarii, primesc gratuit produse lactate şi de panificaţie în limita unei valori zilnice de 7.000 lei/elev. Limita valorică cuprinde preţul produselor, cheltuielile de transport, distribuţie şi depozitare a acestora, după caz.

La cererea motivată a părinţilor, copiii care suferă de intoleranţă la gluten şi/sau lactoză, dovedită cu acte medicale, pot beneficia de produse lactate şi de panificaţie care nu conţin gluten/lactoză, în limita unei valori zilnice de 1,17 lei/elev sau preşcolar.

Dreptul de a primi zilnic, pe perioada cursurilor, conform structurii anului şcolar, produsele specificate, îl au numai elevii prezenţi la cursuri.

În cadrul programului, produsul derivat din produsul de bază lapte este iaurtul. Acesta nu poate depăşi limita valorică maximă de 33%.

OUG nr. 96/2002 poate fi consultat pe Lege5.ro, noul serviciu online de documentare legislativă realizat de Indaco Systems.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here