25 Februarie, 2018

Preşedintele României a promulgat legea privind taxa auto

Potrivit incont.ro, preşedintele Traian Băsescu a semnat, ieri, decretul pentru promulgarea Legii privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule. Potrivit acesteia, românii care cumpără o maşină pentru care nu s-a plătit o astfel de taxă trebuie să o achite.

Potrivit Ministerului Mediului şi Pădurilor, proiectul de Lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule a fost aprobat de Camera Deputaţilor în şedinta de joi şi va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial al României.

Actul normativ prevede, pe de-o parte, o reducere a taxei de poluare cu până la 25% faţă de variantele anterioare, astfel că cei care au plătit-o în vechea formă pot cere rambursarea diferenţei.

De asemenea, noua lege încearcă să aplice principiul “poluatorul plăteşte”. În acest sens, conform prevederilor actului normativ, „noua taxă de poluare “va fi plătită, o singură dată, atât pentru autovehiculele noi sau second-hand care sunt înmatriculate pentru prima dată în România, indiferent dacă autovehiculul este produs în ţară sau străinătate, cât şi pentru autovehiculele înmatriculate înainte de anul 2007, pentru care nu a fost plătită o astfel de taxă”.

Taxa de poluare auto a fost adoptată, în data de 15 decembrie, de Camera Deputaţilor, care a fost forul decizional în cazul acestui proiect, astfel că, odată promulgată, legea va intra în vigoare.

 Sursa: incont.ro

Despre autor  ⁄ Ioana Popa

Ioana Popa este redactor la LegeStart din anul 2011. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Fara comentarii

Scrie un comentariu