17 Martie, 2018

POSDRU: Clarificari privind aplicarea Deciziei privind prefinanţarea contractelor în domeniul resurselor umane

AM POSDRU a publicat o serie de clarificări privind aplicarea Deciziei nr. 8/2011. Precizările survin în urma discuţiilor avute de Autoritatea de Management cu reprezentanţii ONG-urilor şi vizează recuperarea prefinanţărilor necheltuite, precum şi clarificarea situaţiilor de tranziţie pentru contractele de finanţare semnate înainte de emiterea Deciziei nr.8/2011 şi modificate prin Notificarea aferentă Deciziei nr.53/2010 a Autorităţii de Management pentru Programele Operaţionale Sectoriale pentru Dezvoltarea Resurselor Umane.

Astfel, în ceea ce priveşte prevederile privind recuperarea prefinanţărilor necheltuite de beneficiari, AM POSDRU specifică, printre altele, faptul că, după primirea notificării privind suma rămasă de restituit, transmisă de AM beneficiarilor aflaţi în aceasta situaţie, aceştia au posibilitatea de a justifica şi alte sume angajate pentru cheltuieli care provin din:

- plata contractelor ca urmare a unor licitaţii deja lansate la data emiterii Deciziei, dar al căror efect se produce după termenul de 30 de zile stabilit pentru efectuarea de cheltuieli şi justificarea acestora prin depunerea de cereri de rambursare;

- alte contracte semnate înainte de data emiterii Deciziei şi aflate în derulare care au termene de plată scadente dupa termenul de 30 de zile menţionat. AM POSDRU va decide care sunt contractele acceptate, în funcţie de tipul şi particularităţile activităţilor proiectului.

Sursa: fonduri-structurale.ro; fseromania.ro

Despre autor  ⁄ Eugen Staicu

Eugen Staicu este redactor colaborator la LegeStart.ro. Contact: legestart@indaco.ro.

Fara comentarii

Scrie un comentariu