18 Februarie, 2018

Politica Facebook de a-şi obliga utilizatorii europeni să folosească nume reale, contestată fără succes în instanţă

Compania Facebook a câştigat un proces cu o instituţie din statul german Schleswig-Holstein care se ocupă de protecţia datelor. Instituţia a contestat în instanţă politica reţelei sociale de a obliga utilizatorii europeni să se înregistreze cu numele reale, informează Associated Press, citată de Time.com.

Germanii au susţinut că interzicerea folosirii numelor false este în contradicţie cu legile lor pentru protecţia intimităţii, acestea fiind menite să asigure un cadru ideal pentru protejarea libertăţii de exprimare pe Internet.

Instanţa germană care a pronunţat decizia a precizat că legile locale nu pot fi aplicate pentru că Facebook are sediul european în Irlanda – o ţară mai puţin strictă din acest punct de vedere.

Facebook susţine că această politică de a obliga la folosirea numelor reale are drept scop protejarea propriilor utilizatori.

Sursa: Time.com

 

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu