16 August, 2017

Poliţia Rutieră: Peste 4.000 de pietoni, amendaţi pentru traversare neregulamentară

Peste 4.000 de pietoni au fost amendaţi pentru traversare neregulamentară, iar peste 800 de şoferi au rămas fără permis pentru că nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, a anunţat Poliţia Română, potrivit Mediafax.

În timpul unei acţiuni derulată la nivel naţional pe parcursul a trei zile, poliţiştii rutieri au depistat peste 4.616 pietoni în timp ce au traversat strada prin loc necorespunzător.

Totodată, poliţiştii au suspendat dreptul de a conduce autovehicule, pentru o perioadă de 30 de zile, pentru 844 de conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, precizează sursa citată:

“În perioada 9-11 august, sub directa coordonare a Direcţiei Rutiere – IGPR, peste 2.400 de poliţişti rutieri au acţionat în trafic pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, în special a celor generate de neacordarea priorităţii pietonilor angajaţi în traversare prin locuri marcate şi semnalizate corespunzător sau a celor generate de traversarea neregulamentară.

În timpul acţiunii, poliţiştii au aplicat 9.096 de sancţiuni contravenţionale pentru diferite nereguli la regimul rutier, dintre care 4.616 pietonilor care au traversat neregulamentar şi 844 de conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor”.

Totodată, alături de sancţiunea contravenţională principală a fost aplicată şi cea complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 30 de zile, pentru cei 844 de conducători auto depistaţi că au încălcat normele rutiere referitoare la neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

“Poliţia Rutieră atrage atenţia tuturor participanţilor la trafic, indiferent de calitatea pe care o au, de conducător auto sau pieton, cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie şi adoptarea unei conduite preventive, pentru reducerea evenimentelor rutiere nedorite”, potrivit sursei citate.

Sursa: Mediafax

Despre autor  ⁄ Ioana Popa

Ioana Popa este redactor la LegeStart din anul 2011. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Un comentariu

  • Răspunde
    hidroizolatii
    mai 30 2013

    Pentru prima data pot spune ca i-am văzut pe cei de la politia locala ca fac o treaba cu folos, adică adunau toate persoanele care traversau ca oile pe unde apucau, numai pe trecerea de pietoni nu, insatisfacția mea e ca nu știu totuși dacă le-au fost aplicate amenzi sau doar au fost avertizați!

Scrie un comentariu