20 Februarie, 2018

Policlinicile cu plată nu vor mai ceda statului din încasări

În şedinţa de ieri, Guvernul a adoptat hotărârea care prevede că policlinicile cu plată nu vor mai ceda statului o parte din încasări.

Mai exact, actul normativ modifică articolul 9 din Hotărârea de Guvern nr. 532/1991. Acesta prevede în prezent că din încasările policlinicilor cu plată:

6% se duc către Ministerul Sănătăţii (promovarea unor activităţi de retehnologizare, de medicină preventivă sau alte cheltuieli de personal şi materiale);

2% se duc către bugetul administraţiei centrale de stat;

Restul încasărilor sunt folosite de policlinicile cu plată pentru a acoperi propriile cheltuieli, salariile personalului, cheltuielile de regie, sumele cuvenite personalului de specialitate ce acordă asistenţă medicală, constituirea fondului de dezvoltare etc.

Conţinutul articolului 9 va fi modificat astfel încât să prevadă că veniturile proprii ale policlinicilor cu plată vor fi încasate, administrate, utilizate şi contabilizate de către acestea.

În momentul de faţă, în România mai există doar opt policlinici cu plată. Restul au fost desfiinţate sau transformate în alte tipuri de cabinete medicale.

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu