Comisia Europeană (CE) a anunţat pe 8 octombrie că Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE) a fost deblocat pentru România, scrie Mediafax, care-l citează pe Shirin Wheeler – purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru politici regionale, Johannes Hahn.
Decizia a fost luată în urma vizitei unei echipe de audit a Comisiei Europene la Bucureşti (perioada 23-28 septembrie).
Potrivit sursei citate, CE va trimite României în zilele următoare 196 de milioane de euro pentru proiectele care au fost depuse deja.
Referitor la această decizie, ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, a declarat următoarele: Decizia Comisiei Europene de a relua plăţile prin POS CCE este un succes al Guvernului României, care a luat toate măsurile necesare pentru a remedia deficienţele din trecut, din perioada 2009-2011. POS CCE este unul dintre cele mai importante programe prin care România beneficiază de fonduri europene care susţin mediul privat. Acum, când toate programele operaţionale sunt deblocate, obligaţia noastră este să atragem sume cât mai mari într-un timp cât mai scurt. (…) În această toamnă au fost semnate deja peste 500 de contracte cu beneficiari din mediul privat, cu o valoare cumulată de peste 100 de milioane de euro. În perioada imediat următoare vor fi semnate, tot cu beneficiari din mediul privat, contracte de finanţare în valoare de 200 de milioane de euro.
Presuspendarea POS CCE pentru România a fost anunţată de CE în data de 25 octombrie 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here