14 Decembrie, 2019

Plata impozitelor la Primărie, fără statul la cozi

Utilizarea cardului pentru plata impozitelor și taxelor locale este o modalitate convenabilă și sigură în comparație cu plata cu numerar, întrucât nu suntem nevoiți să purtăm la noi sume mari de bani, riscând astfel să ni se fure sau să-i pierdem.

Pe de altă parte, putem economisi timp și bani dacă alegem să plătim impozitele și taxele online, direct din fața computerului, oriunde ne-am afla și oricând, fără a fi nevoiți să ne deplasăm până la primărie și să pierdem timp la coadă.

Plata online a taxelor și impozitelor locale se poate face de pe site-ul ghișeul.ro, prin intermediul platformelor de plată online proprii ale primăriilor, aflate pe site-urile acestora, precum și prin internet banking.

E bine de știut că atât plățile cu cardul cât și cele online sunt gratis, utilizatorul cardului neplătind niciun fel de comision.

Tot mai multe plăți online

Datele furnizate de Visa arată că tot mai mulți români își plătesc impozitele și taxele locale online, de pe site-ul ghișeul.ro, sau cu cardul, la POS-urile instalate în primării. Un număr de 190 de primării din toată țara acceptă în prezent plata cu cardul, a declarat Cătălin Crețu, directorul regional Visa Europe pentru România și Croația. 

Valoarea tranzacţiilor de plată cu cardul a taxelor şi impozitelor locale a crescut în primele nouă luni din 2013 cu 39% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la aproape 115 milioane de lei. Totodată, numărul tranzacţiilor de plată cu cardul a taxelor locale a avansat cu 37%, la 323.000 de tranzacţii, susţinut de plăţile efectuate online cu cardul, care au crescut cu aproape 50% faţă de perioada similară din 2012, potrivit informaţiilor furnizate de Visa.

Citeşte continuarea articolului pe Bancherul.ro!

Foto: Sxc.hu

comentarii

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu