16 Februarie, 2019

Peste 7000 de IMM-uri au solicitat ajutorul de minimis. Ce etapă urmează după înscriere?

Înscrierea online pentru obţinerea ajutorului de minimis pentru întreprinderi mici şi mijlocii a avut loc între 15 şi 24 ianuarie. În total, s-au înscris 7138 de solicitanţi, potrivit raportului publicat de Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii.

Din numărul total, 7082 de solicitanţi au obţinut punctajul minim necesar (60) pentru a fi acceptaţi (de principiu).

» Raportul detaliat poate fi consultat AICI (fişier PDF).

În continuare, cele 7082 de IMM-uri care au obţinut punctajul minim trebuie să trimită cererea de acord pentru finanţare – plus documentele justificative – la Oficiile Teritoriale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie (OTIMMC).

Notă: Cererea şi documentele se trimit la OTIMMC-ul din raza teritorială a sediului social al întreprinderii solicitante.

Cererea şi documentele justificative trebuie transmise – prin poştă sau curier – în termen de zece zile lucrătoare de la primirea (prin e-mail) scrisorilor de înştiinţare cu privire la acceptarea la evaluarea administrativă. Nerespectarea acestei prevederi va duce la pierderea ajutorului de minimis.

Cererile de acord pentru finanţare vor fi analizate şi verificate în limita bugetului alocat schemei şi în ordinea punctajului obţinut în urma completării formularului de înscriere. Verificările vor avea loc în termen de 60 de zile lucrătoare de la data depunerii întregii documentaţii. În urma acestei etape se va stabili ce proiecte vor fi acceptate, respinse sau dacă în anumite cazuri vor fi necesare clarificări.

***

Ajutorul va fi acordat sub formă de sume nerambursabile, în procent de 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aprobate spre finanţare, pe o perioadă de doi ani fiscali consecutivi, în limita echivalentului în lei a valorii maxime de 100.000 de euro.

Se estimează că vor beneficia de ajutorul de minimis cel puţin 1111 IMM-uri.

Bugetul maxim al schemei de ajutor de minimis este de 500 de milioane lei (aproximativ 125 de milioane de euro) - cu posibilitatea de a fi suplimentat.

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu