17 Ianuarie, 2018

Peste 5.000 de avocaţi bucureşteni excluşi din barou?

Baroul Bucureşti a făcut publice, în cursul săptămânii trecute, două anunţuri potrivit cărora peste 5.000 de avocaţi bucureşteni riscă pierderea dreptului de a profesa şi excluderea din Barou, din cauza neîndeplinirii obligaţiilor profesionale.

Astfel, miercurea trecută, în urma şedinţei susţinute de Consiliul instituţiei, s-a constatat faptul că 2014 avocaţi nu şi-au îndeplinit obligaţiile profesionale privind plata taxelor şi contribuţiilor la bugetul B.B./U.N.B.R. şi al Filialei Casei de Asigurări a Avocaţilor Bucureşti.

La acel moment, Consiliul a stabilit data de 1 februarie 2014 ca termen limită pentru îndeplinirea acestor obligaţii, în caz contrar, persoanele în cauză  riscând suspendarea dreptului de exercitare a profesiei de avocat.

baroubuc

Ulterior, după două zile, alţi 3106 avocaţi au intrat în atenţia Baroului, aceştia nerespectându-şi obligaţia statutară de a depune copia asigurării profesionale la barou, conform art. 231 din Statutul profesiei de avocat. Acest fapt atrage neînscrierea în tabloul anual al avocaţilor cu drept de exercitare a profesiei.

asigurareprof

Sursa foto şi text: Baroul Bucureşti, Lege5 Online

comentarii

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Fara comentarii

Scrie un comentariu