Personalul medico-sanitar din armată, poliţie şi penitenciare, indiferent de gradul deţinut, va putea rămâne în activitate după împlinirea vârstei standard de pensionare, conform unui act normativ care modifică reglementările în materie. Legea nr. 206/2018 pentru completarea unor acte normative va intra în vigoare sâmbătă, 28 iulie 2018.

Mai exact, actul normativ introduce câte un nou articol în Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului şi Legea nr. 293/2004 privind Statutul funcționarilor publici cu statut special din Administrația Națională a Penitenciarelor, conform cărora, cu titlu de excepţie:

  • personalul militar de specialitate medico-sanitar, indiferent de gradul militar deținut, poate fi menținut în activitate după împlinirea vârstei standard de pensionare, la cerere, cu aprobarea anuală a conducătorului instituției, până la împlinirea vârstei de pensionare stabilită pentru personalul de specialitate medico- sanitar civil;
  • ofițerii de poliție și agenții de poliție, personal de specialitate medico- sanitar, indiferent de gradul profesional deținut, pot fi menținuți în serviciu, la cerere, cu aprobare anuală, după împlinirea vârstei standard de pensionare, dacă starea de sănătate le permite rezolvarea în bune condiții a atribuțiilor ce le revin, până la împlinirea vârstei de pensioare pentru personalul de specialitate medico-sanitar civil;
  • agenții și ofițerii de penitenciare, personal de specialitate medico- sanitar, indiferent de gradul profesional deținut, pot fi menținuți în activitate, la cerere, după împlinirea vârstei standard de pensionare, dacă starea de sănătate le permite rezolvarea în bune condiții a atribuțiilor ce le revin, până la împlinirea vârstei de pensionare stabilită pentru personalul de specialitate medico- sanitar civil.

Ai nevoie de Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare? Poţ cumpăra actul la zi, în format PDF şi MOBI, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here