24 Martie, 2018

Perioada maximă de susţinere a tezei de doctorat, după terminarea studiilor, va fi prelungită

Senatul a adoptat astăzi un proiect de lege care prevede că susţinerea tezei de doctorat se poate face în maximum patru ani de la terminarea studiilor universitare.

În propunerea pentru modificarea art. 12 din Legea nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare mai scrie şi că susţinerea în termen de maximum patru ani de la terminarea studiilor se face cu acordul senatului universitar şi al conducătorului de doctorat.

Acelaşi articol 12 mai prevede şi că, în situaţiile în care tematica abordată necesită o perioadă mai mare de studiu sau experimentare, durata standard  de trei ani a studiilor poate fi prelungită cu încă unul sau doi ani. Acest lucru se face la propunerea conducătorului de doctorat (cu aprobarea senatului universitar).

Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaţilor în şedinţa din 26 iunie 2012.

Consultă documentul aici.

Sursa: Senatul României

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu