21 August, 2017

Pe Dumbrava il doare la basca – Sectia a VIII de litigii de munca a Tribunalului Bucuresti a ajuns sa dea termene de judecata in 2013 din cauza impotentei CSM si MJ

Situatie dezastruoasa la Sectia a VIII-a de litigii de munca a Tribunalului Bucuresti, care a ajuns sa aiba mai multe dosare decat are un tribunal judetean, gratie actelor normative emise de actuala Putere in domeniul pensiilor si a restructurarilor salariale. Din cauza avalansei de dosare (care s-au dublat fata de perioada similara a lui 2010) in prezent daca se depune un dosar de munca la registratura sectiei, acesta primeste prim termen de judecata taman in aprilie 2013. Adica un an si jumatate pana sa apari prima data in fata instantei. Situatia este foarte grava, exista o lipsa acuta de judecatori, grefieri si asistenti judiciari, dar si de sali de judecata. Despre aceste situatii, Lumeajustitiei.ro va reveni in editia urmatoare. Astazi prezentam insa strigatul de disperare al conducerii Tribunalului Bucuresti, care a ajuns sa se roage de conducerea CSM sa realizeze situatia grava in care a ajuns Sectia a VIII-a si nu doar ea in cadrul celui mai important tribunal din tara.


La TB nu mai merge doar cu controale de la Inspectie

Surse CSM ne-au informat ca judecatorii Consiliului, in frunte cu presedintele Horatius Dumbrava au fost sesizati de vicepresedintele TMB Laura Andrei in legatura cu deficitul major de judecatori de la Sectia a VIII-a, care a fost cauzat de examenele de promovare din iunie 2011, care in loc sa duca la completarea schemei de personal, a generat o plecare de judecatori de la TB catre Curtea de Apel Bucuresti, situatie la care, mai nou, s-au adaugat si plecarile catre nou infiintatul Tribunalul Ilfov. Cum viitorul examen este previzionat pentru vara lui 2012 situatia de la Tribunalul Bucuresti nu-si poate gasi o rezolvare mai rapida decat prin ocuparea posturilor vacante prin transferuri. Conform surselor noastre, presedintele CSM Horatius Dumbrava a fost criticat pentru manifestarile sale publice de a deplange situatia dramatica a termenelor foarte lungi, a volumului urias de dosare, in vreme ce pe de cealalta parte nu a facut nimic lasand sa se inteleaga ca situatia s-ar putea remedia printr-un mai bun management. De asemenea, presedintele CSM a fost admonestat si pentru usurinta cu care se trec cu vederea potentiale transferuri si se continua detasarea unor magistrati la alte institutii, in loc ca acestia sa fie adusi inapoi.

Amintim ca la data de 18 noiembrie 2011, judecatorul Adrian Neascu, reprezentantul in CSM al tribunalelor, a fost chemat in fata adunarii generale a magistratilor Tribunalului Bucuresti, intr-o sedinta in care se va declansa procedura de revocare a sa din functie pentru neindeplinirea promisiunilor din campania electorala pentru Consiliu.

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu