18 August, 2017

Patru secrete care îţi aduc pe tavă locul de muncă dorit

Te-ai întrebat cum se diferențiază cei care aplică la un post şi îl şi obţin?

Jurnalista Lynn Andriani a compilat pentru “Huffington Post” câteva secrete care îţi aduc pe tavă slujba pe care ţi-o doreşti, fie că e vorba de cum comunici online sau de pachetele de bonusuri disponibile la anumite companii.

Iată ce fac şi ce nu fac cei cărora li se oferă slujba dorită.

Secretul nr. 1. Nu se bizuie pe site-urile cu anunţuri de slujbe

E un dat că, în zilele noastre, orice căutare a unei slujbe începe în mediul online. Studiul despre comportamentul candidaţilor realizat de CareerBuilder în 2013 arată că 80% dintre cei care îşi caută un job utilizează site-urile cu anunţuri de slujbe.

Adevărul este însă că multe dintre locurile de muncă afişate pe aceste site-uri au fost deja atribuite, spune Nicole Williams, consilier de carieră la LinkedIn.

Doar 18% dintre angajările de persoane din afara companiei pot fi atribuite site-urilor cu anunţuri de locuri de muncă, potrivit site-ului de recrutare CareerXroads.

Cei care capătă slujba folosesc aceste site-uri pentru a se interesa ce tipuri de slujbe sunt disponibile la compania care îi interesează şi ce abilităţi şi talente sunt căutate, susţine Williams. Apoi trec la etapa networking-ului, ca să cunoască persoane care deja lucrează la compania care îi interesează şi care îi pot ajuta să obţină un interviu.

(…)

» Citeşte integral articolul pe CariereOnline.ro.

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu