Ordinul MMPS nr. 1426/2020 pentru modificare formularelor decontare șomaj tehnic a fost publicat în Monitorul oficial nr. 865 din 22.09.2020

Actul normativ se adresează acelor angajatori ce înregistrează în continuare domenii de activitate închise de autorități sau se adresează acelor angajatori a căror activitate va fi închisă de autoritățile publice în domeniul sanitar ca urmare a unor măsuri de combatere a epidemiei de coronavirus.

Prin art. XIXII din OUG nr. 30/2020 s-a instituit acordarea șomajului tehnic suportat din bugetul asigurărilor fondului de șomaj sub forma unei indemnizații reprezentând 75% din salariul brut de încadrare, dar nu mai mult de 75% din salariul brut utilizat la fundamentarea legii bugetului asigurărilor sociale.

Temeiul amintit anterior reglementează procedura de impozitare, declarare, plată și încasarea indemnizației de la ANOFM. Formularele efective și procedura de decontare au fost inițial reglementată prin OMMPS nr. 741/2020.

Actul normativ analizat astăzi, ordinul MMPS 1426/2020 modifică formularele utilizate de angajatorul interesat în decontarea indemnizației. Se modifică următoarele formulare tipizate:

  1. Cererea de plată a indemnizației adresată ANOFM;
  2. Declarația pe propria răspundere dată de administrator/reprezentantul legal;
  3. Lista persoanelor cărora li s-a suspendat contractul de muncă în baza art. 52 alin. (1) lit. c) din Codul muncii șomaj tehnic.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here