15 August, 2018

OPANAF nr. 1768/2012: formularele pentru anularea înregistrării în scopuri de TVA

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a anunţat că Ordinul preşedintelui ANAF nr. 1768/2012 pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare utilizate pentru anularea înregistrării în scopuri de TVA, în vederea aplicării regimului de scutire prevăzut la art.152 din Codul fiscal, a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial.

Conform actului normativ, se aprobă modelul şi conţinutul:

- formularului 096 „Declaraţie de menţiuni privind anularea înregistrării în scopuri de TVA, în vederea aplicării regimului de scutire prevăzut la art. 152 din Codul fiscal”, prevăzut în anexa 1;

- „Deciziei privind anularea înregistrării în scopuri de TVA, în vederea aplicării regimului de scutire prevăzut la art. 152 din Codul fiscal ”, prevăzute în anexa 3.

De asemenea, în cadrul documentului legislativ sunt introduse atât instrucţiunile de completare a formularului (096), cât şi caracteristicile de tipărire, modul de difuzare, de utilizare şi de arhivare ale ambelor formularelor.

Descarcă varianta integrală a OPANAF nr. 1768/2012! Click aici!

Aceste formulare se utilizează şi în situațiile prevăzute de art.II alin.(1) lit.e) şi f) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 24/2012 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar‐fiscale.

Organele fiscale competente anulează înregistrarea în scopuri de TVA a persoanelor impozabile care s‐au înregistrat în scopuri de TVA în perioada 01 ianuarie – 30 iunie 2012 şi care solicită scoaterea din evidența persoanelor înregistrate în scopuri de TVA în condițiile art.II alin.(1) lit.e) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 24/2012 pentru modificarea şi completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar‐fiscale, dacă aceste persoane impozabile s‐au înregistrat în scopuri de TVA ca urmare a depăşirii plafonului de scutire.

La data intrării în vigoare a acestui ordin se abrogă Ordinul preşedintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 53/2012 pentru aprobarea modelului şi conținutului formularului (096) “Declarație de mențiuni privind anularea înregistrării în scopuri de TVA, în condițiile art.152 alin.(7) din Codul fiscal în cazul persoanelor impozabile, înregistrate în scopuri de TVA conform art.153″, precum şi ale “Deciziei privind anularea înregistrării în scopuri de TVA, în condițiile art.152 alin.(7) din Codul fiscal”, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.60 din 20 ianuarie 2012.

Sursa: ANAF

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Fara comentarii

Scrie un comentariu