17 August, 2017

6 miliarde de oameni au telefoane mobile şi doar 4,5 miliarde au acces la toalete curate

Din cele şapte miliarde de oameni de pe planetă, şase miliarde au telefoane mobile, în timp ce doar 4,5 miliarde au acces la toalete sau latrine, conform Organizaţiei Naţiunilor Unite.

De aceea, secretarul general adjunct al organizaţiei, Jan Eliasson, a lansat un apel la acţiune. Scopul este îmbunătăţirea igienei, schimbarea normelor sociale, gestionarea mai eficientă a deşeurilor umane şi a apei menajere, dar şi eliminarea totală (până în anul 2025) a practicii defecării în aer liber.

Aproximativ 1,1 miliarde de oameni încă defechează în aer liber, iar ţările în care această practică este cea mai răspândită sunt aceleaşi care au cel mai mare număr de copii care mor până la vârsta de cinci ani şi care au niveluri ridicate de subnutriţie şi sărăcie.

Directorul executiv adjunct al UNICEF-ului, Martin Mogwanja, şi-a exprimat susţinerea pentru această iniţiativă. Eliminarea practicii defecării în aer liber va duce la o scădere de 36% a diareei (care ucide anual aproximativ 750.000 de copii cu vârste de până la cinci ani).

Acest apel nu va fi urmat de apariţia unor noi structuri sau fonduri, ci e menit să genereze acţiune la nivelul fiecărei comunităţi în parte.

Sursa: ONU

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu