Ieri a fost publicat în Monitorul Oficial un act normativ prin care se stabileşte acordarea unei călătorii gratuite cu trenul, dus-întors, elevilor şi studenţilor cetăţeni ai Republicii Moldova care studiază în România, pentru a-şi exercita dreptului de vot la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova din data de 13 noiembrie 2016 – turul II, în secţiile din România.

Astfel, potrivit OUG nr. 75/2016, pentru elevii şi studenţii din Republica Moldova care studiază în România, cu vârsta de peste 18 ani, se acordă o călătorie gratuită pe calea ferată, dus-întors, cu tren regio şi interregio, clasa a II-a, în perioada 12-13 noiembrie 2016, de la localitatea unde se prezintă la casa de bilete către şi dinspre localităţile cu secţii de votare: Bucureşti, Iaşi, Galaţi, Timişoara, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Bacău, Suceava, Craiova.

Eliberarea biletului de călătorie se va face la casele de bilete ale staţiilor şi agenţiilor de voiaj, pe baza actului de identitate care să ateste calitatea de cetăţean al Republicii Moldova şi a carnetului de elev/student vizat pentru anul şcolar/universitar în curs sau a adeverinţei/actului care atestă calitatea de elev/student, după caz, obligatorie fiind procurarea de bilete de călătorie dus-întors.

Călătoria de întoarcere se va efectua în ziua de 13 noiembrie 2016.

Pe biletul de călătorie eliberat se vor menţiona numele şi prenumele beneficiarului, CNP-ul, seria şi numărul actului de identitate, calitatea elev (E)/student (S).

Operatorii de transport feroviar care asigură vor solicita decontarea facilităţilor şi vor prezenta la Ministerul Transporturilor – Direcţia economică o situaţie a călătorilor care au beneficiat de această gratuitate în baza ordonanţei de urgenţă.

Situaţia va cuprinde numele şi prenumele beneficiarului, CNP-ul, seria şi numărul actului de identitate, călători expediaţi, călători km şi valoarea totală a călătoriei, fiind înaintată până la data de 23 decembrie 2016, cu respectarea Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here