Aseară a fost publicată în Monitorul Oficial Hotărârea nr. 512/2017 privind stabilirea zilei de 14 august 2017 ca zi liberă, însă aceasta se aplică doar în cazul salariaţilor din sectorul public şi va trebui recuperată fie într-o altă zi, fie prin prelungirea programului de lucru.

Ziua de 14 august (luni) a fost declarată liberă pentru a uni weekend-ul de 15 august (marţi), când se sărbătoreşte Adormirea Maicii Domnului, aceasta fiind inclusă în Codul muncii în lista zilelor de sărbătoare legală în care nu se lucrează. Însă, potrivit actului normativ, pentru ziua stabilită ca zi liberă, instituțiile publice își vor desfășura activitatea în regim de program normal în data de 19 august 2017 sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru, până la data de 25 august 2017.

Cine nu beneficiază de acastă zi liberă?

De reţinut că 14 august nu va fi acordată ca zi liberă în cazul locurilor de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producție sau specificului activității.

De asemenea, prevederea nu se aplică magistraților și celorlalte categorii de personal din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în data de 14 august 2017 și nici participanților în aceste procese.

Operațiunile de încasări prin virament în relația cu instituțiile de credit aferente datei de 14 august 2017 se înregistrează în contabilitatea unităților teritoriale ale Trezoreriei Statului cu data de 14 august 2017.

În această dată, prin centrala Ministerului Finanțelor Publice se efectuează operațiuni de încasări și plăți, operațiuni de plăți privind serviciul datoriei publice, precum și eventualele operațiuni de debitare dispuse de Comisia Europeană din contul de Resurse Proprii în lei deschis la Trezoreria Statului.

Restul zilelor libere din 2017 sunt:

  • 15 august (marţi), Adormirea Maicii Domnului ;
  • 30 noiembrie (joi), Sfântul Apostol Andrei;
  • 1 decembrie (vineri), Ziua Naţională a României;
  • 25 decembrie (luni) şi 26 decembrie (marţi), prima şi a doua zi de Crăciun.

Ai nevoie de Codul muncii? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF sau MOBI, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here