18 Februarie, 2018

O companie finlandeză va lansa un sistem de plată bazat pe recunoaştere facială

O companie finlandeză vrea să revoluţioneze felul în care ne facem cumpărăturile. Nu vom avea nevoie de portofel, de card sau de smartphone, ci doar de propria faţă, scrie CNET.

Sistemul de plată este bazat pe recunoaştere facială. Astfel, la punctele de vânzare vom da peste terminale care ne vor permite să scanăm produsele dorite şi care apoi ne vor fotografia chipul.

După ce sistemul ne va recunoaşte, plata (cu ajutorul unui portofel virtual bazat pe tehnologia “Cloud”) va fi confirmată prin simpla apăsare a unui buton.

Compania finlandeză Uniqul susţine că în acest fel timpul mediu necesar unei tranzacţii va fi redus de la 30 la cinci secunde.

Însă serviciul nu va fi gratuit. Utilizatorii vor fi taxaţi lunar în funcţie de aria geografică în care vor vrea să aibă acces la terminalele Uniqul (distanţe de 1-2 kilometri, oraşe întregi, oraşe + suburbiile acestora sau acces global).

Compania a anunţat că se pregăteşte să lanseze serviciul în Helsinki.

Sursa: CNET

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu