19 Ianuarie, 2020

Numerele de telefon vor fi portate mai uşor. Mutarea dintr-o reţea în alta va avea loc în 3 zile

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a lansat ieri, 08.02.2012, un proiect de decizie prin care durata maximă a procedurilor administrative aferente portării numerelor de telefon se va reduce de la 10 la trei zile lucrătoare, potrivit incont.ro. Astfel, portarea numerelor de telefon se va face mai uşor.

Potrivit oficialilor ANCOM, prin proiectul propus se reduc termenele în care furnizorii au obligaţia să realizeze activităţile specifice asociate diferitelor faze ale procesului de portare.

În acest sens, termenul în care furnizorul donor trebuie să răspundă unei cereri de portare se va  reduce semnificativ de la patru zile lucrătoare la o singură zi. „Reducerea acestui termen va permite ca portarea să fie realizată mai rapid chiar şi în cazurile în care furnizorul donor identifică probleme la completarea cererii, fiind necesară reintroducerea acesteia”, au mai specificat oficialii ANCOM.

După validarea cererii de portare, abonaţilor care solicită portarea li se va activa numărul de telefon în cel mult o zi lucrătoare.

Durata maximă potenţială de întrerupere a serviciului în cursul procesului de portare a fost de asemenea redusă la patru ore în loc de cinci (în cazul portării numerelor de telefonie fixă) şi la trei ore în loc de patru ore (în cazul portării numerelor de telefonie mobilă).

Sursa: incont.ro

Despre autor  ⁄ Ioana Popa

Ioana Popa este redactor la LegeStart din anul 2011. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Fara comentarii

Scrie un comentariu