21 August, 2017

Numărul infracţiunilor de furt şi violenţă în şcoli este în creştere

În semestrul I al acestui an şcolar s-a înregistrat o creştere a infracţiunilor de furt, loviri sau alte violenţe cu 13,6% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului şcolar precedent, potrivit unor declaraţii făcute de reprezentanţii Direcţiei de Ordine publică din cadrul Poliţiei Române. Totuşi, 85% dintre evenimente au avut loc în curtea şcolii sau în clase şi doar 15% în zona adiacentă unităţilor de învăţământ.

Problemele de siguranţă înregistrate pe parcursul ultimelor luni, în ceea ce priveşte elevii şi mediul educaţional, înregistrează în trend ascendent în acest an şcolar, fapt îngrijorător atât pentru instituţiile abilitate, cât şi pentru familiile tinerilor. Tot mai mulţi elevi se iau la bătaie în clase sau în curtea şcolii, cu toate că profesorii şi poliţiştii de proximitate sunt atenţi la fiecare mişcare a minorilor pentru a preveni incidentele.

“De securitatea din interiorul şcolilor se ocupă conducerea unităţilor de învăţământ, iar noi avem datoria de a asigura securitatea în afara şcolii, în proximitate. Noi venim în sprijinul cadrelor didactice pentru a stopa astfel de incidente prin tot felul de activităţi pe care ne-am propus să le întreprindem împreună cu unităţile de învăţământ. În baza protocoalelor de colaborare cu inspectoratele şcolare noi putem interveni ori de câte ori ni se solicită sprijinul”, a declarat pentru AGERPRES George Popa, ofiţer coordonare proximitate din cadrul Direcţiei de Ordine Publică.

În ultimul an şcolar, poliţiştii au fost solicitaţi să intervină în peste 500 de incidente, dintre care peste 240 au avut loc în incinta şcolilor, iar 200 în zona adiacentă unităţilor de învăţământ.

Sursa: AGERPRES

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Fara comentarii

Scrie un comentariu