Registrului Auto Român vine cu precizări privind valabilitatea certificatul tehnic de inspecţie periodică (ITP). Nu există suport juridic pentru ca valabilitatea certificatelor de ITP să fie prelungită.

Aşadar, certificatul ITP nu intră sub incidenţa Ordonanţelor Militare 1,2 şi 3 de până acum.  Siguranţa deplasării pe drumurile publice trebuie să rămână o prioritate în perioada stării de urgenţă pe teritoriul României.

Registrului Auto Român precizează că vor fi efectuate şi activitati în regim de urgenţă pentru vehiculele care aparţin autorităţilor statului sau transportatorilor

De asemenea, instituţia va asigura personalul necesar, astfel încât vor fi efectuate toate activităţile necesare pentru clienţii care deţin o programare valabilă.

Amintim că, în contextul social actual, privind prioritatea prevenirii şi limitării răspândirii coronovirusului, se menţine valabilitatea permiselor de conducere care expiră pe perioada stării de urgenţa.

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a anunţat că “în conformitate cu prevederile art.14 din Decretul Presedintelui Romaniei
nr. 195 din data de 16 martie 2020 privind instituirea starii de urgenţă pe
teritoriul Romaniei, se mentine valabilitatea documentelor eliberate de
autoritatile publice care expira pe perioada starii de urgenţă” – permise de conducere, autorizatii de circulatie provizorie precum şi dovezi înlocuitoare ale certificatelor de înmatriculare şi permiselor de conducere.

 

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here