24 Aprilie, 2019

Noutăţi privind Topul naţional al firmelor private din România – TOP 2013

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) — în parteneriat media cu Lege5 — organizează, în data de 28 octombrie 2014, “Topul Naţional al Firmelor Private din România – TOP 2013″, cel mai amplu eveniment anual dedicat mediului de afaceri cu capital privat din România.

Aflat la a XXII-a ediţie, evenimentul este inclus în campania “Săptămâna europeană a IMM-urilor” (ediţia 2014), coordonată de către Direcţia Generală Întreprinderi şi Industrie a Comisiei Europene.

“Topul Naţional al Firmelor Private din România” se bucură de recunoaştere la nivel european şi internaţional în cele mai înalte foruri ale organizaţiilor patronale de profil — Uniunea Europeană a Artizanatului şi a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (UEAPME) şi Asociaţia Mondială a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (WASME).

Peste 800 de reprezentanţi ai celor mai performante companii cu capital privat din România, ai autorităţilor locale şi mass mediei sunt invitaţi să participe, începând cu ora 10:15, la Palatul Parlamentului, Sala Al. I. Cuza, la festivitatea de premiere.

Invitat special este Peter Faross, secretar general al UEAPME.

Pe baza rezultatelor financiare declarate în bilanţul contabil încheiat la 31 decembrie 2013, un număr de 605.646 de companii au fost luate în calcul la realizarea celei mai ample, riguroase şi detaliate analize a performanţelor mediului de afaceri din România, a precizat prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu, preşedintele CNIPMMR.

Principalele criterii de selecţie au fost prezenţa capitalului privat, profitabilitatea, condiţia de a avea minimum un angajat şi o cifră de afaceri mai mare decât profitul brut.

Doresc să felicit societăţile pentru că au reuşit să deruleze afacerile în condiţii de performanţă, că au reuşit să furnizeze în continuare produse şi servicii, să menţină şi/sau să crească numărul de locuri de muncă din firmele pe care le manageriază, să plătească taxe şi impozite absolut necesare funcţionării societăţii româneşti, a adăugat Nicolescu.

Indicatorii utilizaţi pentru departajarea celor mai performante companii sunt IPGA – performanţa globală în afaceri, productivitatea, cifra de afaceri şi profitul brut.

În fiecare an se realizează:

- Clasamente Generale la nivel naţional (pe categorii: microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii, mari şi nou-înfiinţate) în funcţie de productivitate, profit brut, cifra de afaceri şi performanţă globală în afaceri;

- Clasamentul Naţional pe domenii de activitate – cod CAEN (microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii, mari şi nou-înfiinţate);

- Clasamentul Regional (microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii, mari şi nou-înfiinţate) în functie de productivitate, profit brut, cifra de afaceri şi performanţa globală in afaceri.

Se vor acorda mai multe categorii de premii pentru performanţe calitative şi/sau cantitative deosebite, dintre care:

- Premiile din partea WASME;

- Premiile din partea UEAPME;

- Premiile Speciale la nivel national;

- Premiile pentru excelenţă în afaceri.

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu