Prezentul material se adresează ordonatorilor de credite iar actul normativ adus în discuţie, respectiv Ordinul MFP nr. 657/2015, are ca scop supravegherea împrumutului de două miliarde de euro contractat de România de la Uniunea Europeană în noiembrie 2013.

Prin ordinul analizat astăzi se enumeră punctual indicatorii pe care se va construi bugetul de stat și în baza acestuia se vor asigura sursele de finanțare ale împrumutului.

Acești indicatori se transmit la Ministerul Finanțelor Publice prin intermediul internetului, purtând responsabilitatea celor ce i-au întocmit.

Sunt în sfera ordinului analizat astăzi următorii ordonatori de credite: Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Institutul Naţional de Statistică, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Casa Naţională de Pensii Publice, Casa sectorială de pensii a Ministerului Apărării Naţionale, Casa sectorială de pensii a Ministerului Afacerilor Interne, Casa sectorială de pensii a Serviciului Român de Informaţii şi Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, denumiţi în continuare ordonatori de credite.

În termen de 30 zile de la publicarea în Monitorul Oficial a acestui ordin se vor efectua primele raportări iar prima lună este luna decembrie 2014.

Observăm în anexa (vezi AICI) ce face parte din acest ordin că sunt monitorizați un număr de 236 indicatori, inclusiv cei din domeniul fiscal ce au ca bază declarațiile 205 „Declarație informativă privind impozitul pe venit” și declarația 101 privind impozitul pe profit.

(P) Aveţi nevoie de acte normative actualizate la zi? Le puteţi cumpăra online (format PDF, MOBI) de pe Lege5.ro! Lege5 este cel mai performant soft de documentare legislativă din România şi este creat pentru a fi utilizat pe orice dispozitiv aveţi la îndemână: Online, Mobile, Desktop şi Cloud.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here