15 Septembrie, 2019

Noua lege a manualului va intra în dezbatere publică în prima zi de școală

Proiectul de lege a manualelor școlare va intra în dezbatere publică începând cu data de 11 septembrie, care este și prima zi a noului an școlar 2017-2018. Ministrul Educației, Liviu Pop a anunțat la o emisiune televizată că această nouă lege este “absolut necesară, deoarece sunt probleme pe care nici legea Educației nu le-a putut rezolva”.

El a subliniat că în noua lege vor fi incluse aspectele care funcționează și vor fi modificări și completări în privința lucrurilor inexistente sau care nu au funcționat normal, “în ultimii 26 de ani”.

Proiectul de lege va cuprinde, conform ministrului, cinci mari teme:

  • structura și caracteristicile evaluării;
  • învățământul pentru persoanele aparținând minorităților naționale;
  • învățământul pentru persoanele cu tulburări de învățare;
  • copiii și tinerii capabili de performanțe înalte;
  • organizarea consiliilor de administrație în unitățile de învățământ preuniversitar ș.a.

El a adăugat că toate prevederile, noi sau vechi, vor fi dezbătute și discutate, nu s-a stabilit încă o formă finală. Abia după această procedură, proiectul va fi trimis Parlamentului.

“Au fost modificate 33% din articole. O treime din Legea Educaţiei de zile a fost modificată în şase ani. (…) Este o dezbatere pe care aşa cum ne-am angajat în Programul de guvernare, o începem în septembrie anul acesta, iar în septembrie anul viitor depunem pachetul de legi în Parlament. Nu o să facă guvernul României acest lucru. Va fi o lege propusă Parlamentului în aşa fel încât şi pe zona de preuniversitar şi pe cea de universitar să avem o lege aplicabilă”, a susţinut, la TVR, ministrul Liviu Pop.

comentarii

Despre autor  ⁄ Traian Dobre

Fara comentarii

Scrie un comentariu