20 Februarie, 2018

Noi modificări la programul „Rabla”, privind maşinile mai vechi de 10 ani

Potrivit unei declaraţii făcute astăzi de către ministrul Mediului, dna Rovana Plumb, autoturismele cu norma de poluare Euro 3 mai vechi de zece ani vor fi incluse, începând de anul acesta, în programul Rabla, care va fi implementat din luna aprilie.

Ministrul Mediului a precizat că în prezent se doreşte ca voucherul acordat pentru casare să fie 1.500 de euro, iar pentru autoturismele electrice să se acorde un bon de 2.000 de euro.

Totodată, a fost precizat si faptul că vor fi incluse în programul Rabla “numai acele autoturisme care au fost în proprietatea persoanei fizice sau juridice mai mult de un an de zile”, astfel că “nu se pune problema unei invazii de maşini rulate, foarte vechi pe piaţa din România”.

Noul program va fi pus la punct spre sfârşitul lunii martie, pentru a fi implement din prima decadă a lunii aprilie, a adăugat ministrul Mediului.

Rovana Plumb anunţa în ianuarie că Ministerul Mediului vizează schimbări în Programul “Rabla”, care s-ar putea aplica maşinilor non-euro, Euro 1 şi Euro 2, printre care creşterea primei de casare de la 3.800 de lei la 1.500 de euro, dar şi acordarea reducerii contra unui singur voucher, alături de eliminarea intermediarilor.

Sursa: Mediafax

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Fara comentarii

Scrie un comentariu