21 Februarie, 2018

MOOC – O nouă faţă a educaţiei

Experţii atrag atenţia că sistemul educaţional este pe cale de a cunoaşte schimbări dramatice datorită evoluţiei galopante a internetului şi a tehnologiilor de streaming video care permit un nivel de interactivitate sofisticat. Această revoluţie educaţională născută pe tărâm virtual poartă un nume: MOOC.

MOOC reprezintă abrevierea sintagmei “Massive Open Online Courses” — pe româneşte: “Cursuri Online Deschise Maselor”. Salutate ca cea mai recentă tendinţă în materie de educaţie, MOOC le oferă studenţilor posibilitatea de a învăţa de la unii dintre cei mai buni profesori de la universităţi de renume din întreaga lume.

Desigur, învăţarea online nu este nicidecum un fenomen nou — cursuri universitare şi programe de educaţie generale online au existat încă de la începuturile internetului. Trăsătura distinctă a MOOC stă însă în dimensiunea şi aria de funcţionare a acestora.

» Citeşte articolul integral pe LearningNetwork.ro.

Foto: Sxc.hu

Despre autor  ⁄ Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învăţării, sunt curioşi să îşi descopere limitele şi îşi doresc să obţină rezultate remarcabile în viaţa lor. Portalul (www.learningnetwork.ro) îţi oferă informaţii din industria de learning & development sub formă de ştiri, articole şi review-uri şi posibilitatea de a achiziţiona bilete la conferinţe şi cursuri deschise. Pe platforma online ai acces la calendarul evenimentelor de învăţare şi la catalogul furnizorilor. Learning Nework este locul unde găseşti idei aplicabile pentru: - alcătuirea curriculei de training şi intervenţii facilitate care răspund complet nevoilor organizaţiei tale; - optimizarea programelor de învăţare şi dezvoltare; - arhitectura şi/sau implementarea de conferinţe şi evenimente interne; - dezvoltarea de concepte şi programe customizate de learning & development.

Fara comentarii

Scrie un comentariu