Ministrul educaţiei, Remus Pricopie, a declarat că dezbatarea publică referitoare la modificările ce vor fi făcute bacalaureatului din 2014 şi celui din 2016 vor avea loc după aflarea rezultatelor finale din acest an, scrie Mediafax.
Conform spuselor ministrului, schimbările pentru 2014 vor fi minore, însă cele pentru 2016 vor fi mai ample. Asta deoarece din 2016 -potrivit Legii educaţiei- va intra în vigoare bacalaureatul diferenţiat.

Vom începe o dezbatere publică, mai întâi la nivel profesorilor şi pedagogilor, şi apoi la nivelul spaţiului public, pentru ca în final, în septembrie, să decidem cel puţin pentru 2014 ce avem de făcut în legătură cu bacalaureatul, deşi, repet, nu avem dreptul să facem schimbări semnificative pentru sesiunea viitoare. (…) Imediat ce se va termina bacalaureanul din 2013, începem dezbaterea amplă despre cum trebuie să fie bacalaureatul din 2016. Probabil că vom discuta inclusiv despre bacalaureatul profesional, care trebuie să facă parte din dezbaterea mai largă privind bacalaureatul din 2016, a declarat Remus Pricopie.

Pricopie a insistat asupra ideii că, înainte de orice măsură concretă ce va fi luată pentru schimbarea bacalaureatului, trebuie analizate rezultatele examenului din acest an.
Sursa: Mediafax

1 COMENTARIU

  1. Eu sunt in sutuatia de a da bacul in 2016 . consider ca bacul din a doua limba straina este o idee proasta deoarece germana si franceza nu se fac calumea nicaieri in scolile generale si licee si foarte multi elevi ar pica bacul. Bacul transdisciplinar mi se pare stupid pentru ca ar fi mult prea greu sa ivatam la 100 de materii care oricum nu ne ajuta. Si daca face o discutie publica ,sa nu o faca cu profesori sau parinti pentru ca ei nu stiu cum e sa fie in pielea noastra . eu una m-am socat cand am auzit de bac din germana avand in vedere ca nivelul nostru de pregatire e foarte scazut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here