21 Februarie, 2018

Modificări la lista instituţiilor care fac parte din Comitetul privind obligaţiile României din acordurile cu instituțiile financiare internaționale

Lista ministerelor și instituțiile administrației centrale care fac parte din Comitetul interministerial privind monitorizarea îndeplinirii obligațiilor ce revin României din acordurile cu instituțiile financiare internaționale a fost modificată printr-un act normativ recent. Conform noilor dispoziţiilor legale, din cadrul listei a fost exclus Institutul Naţional de Statistică (INS) şi au fost introduse Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi Ministerul Justiţiei (MJ).

De asemenea, au fost actualizate şi denumirile ministerelor şi instituţiilor, conform ultimelor modificări realizate la sfârşitul anului trecut prin măsurile de reorganizare în cadrul administrației publice centrale (OUG nr. 96/2012).

În Monitorul Oficial nr. 99 din 19 februarie 2013 a fost publicată Decizia nr. 122/2013 privind modificarea și completarea Deciziei prim-ministrului nr. 226/2012 pentru înființarea Comitetului interministerial privind monitorizarea îndeplinirii obligațiilor ce revin României din acordurile cu instituțiile financiare internaționale

În cadrul actului normativ este prevăzută, în primul rând, lista ministerelor și instituțiilor administrației publice centrale care fac parte din Comitet, prezentată în anexa documentului. Astfel, ministerele și instituțiile administrației centrale care fac parte din Comitetul interministerial privind monitorizarea îndeplinirii obligațiilor ce revin României din acordurile cu instituțiile financiare internaționale sunt următoarele:

1. Ministerul Finanțelor Publice

2. Ministerul Economiei

3. Ministerul Transporturilor

4. Ministerul Justiției

5. Ministerul Sănătății

6. Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice

7. Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice

8. Ministerul pentru Societatea Informațională

9. Ministerul Afacerilor Interne

10. Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice

11. Ministerul Fondurilor Europene

12. Secretariatul General al Guvernului

13. Agenția Națională pentru Resurse Minerale

14. Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei

15. Agenția Națională de Administrare Fiscală

Ministerele vor fi reprezentate la ședințele Comitetului de către un secretar de stat, iar celelalte instituții ale administrației publice centrale de către conducătorii acestora.

Totodată se precizează şi aspectul potrivit căruia Comitetul are obligaţia de a prezenta prim-ministrului informări săptămânale și ori de câte ori este necesar Guvernului informări bilunare, care cuprind inclusiv măsurile ce se impun a fi luate de către instituțiile responsabile pentru îndeplinirea angajamentelor asumate, precum și termenele de realizare a acestora.

Referitor la reunirea Comitetului, aceasta are loc săptămânal pentru şedintele ordinare şi, ori de câte ori este nevoie, pentru cele extraordinare.

Ministerele şi instituţiile prezentate anterior au obligaţia ca, în termen de două zile de la data intrării în vigoare a deciziei, să comunice reprezentantul lor permanent în Comitet. Ministerele care au structuri coordonate de miniștri delegați vor desemna reprezentantul acestor structuri în Comitet.

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Fara comentarii

Scrie un comentariu