21 Februarie, 2018

Modificări la Codul fiscal şi la Codul de procedură fiscală

Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală au fost modificate printr-o ordonanţă de urgenţă publicată joi în Monitorul Oficial.

Modificări la Codul fiscal

OUG pentru modificarea şi completarea unor acte normative şi reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare a adus modificări la Codul fiscal în sensul că va putea fi emisă o nouă autorizaţie de antrepozit fiscal pentru antrepozitarul căruia i-a fost revocată aceasta din cauza neconformării la condiţii de autorizare sau de funcţionare a antrepozitelor fiscale, intervenite în perioada de valabilitate a autorizaţiei.

Noua autorizaţie va fi emisă la data la care antrepozitarul îndeplineşte toate condiţiile de autorizare a unui antrepozit fiscal.

Modificări la Codul de procedură fiscală

Finanţele au inclus în sfera de aplicare a Codului de procedură fiscală redevenţele rezultate din contractele de concesiune, arendă şi alte contracte de exploatare eficientă a terenurilor agricole, încheiate de Agenţia Domeniilor Statului.

De asemenea, potrivit actului normativ, Codul de procedură fiscală NU se aplică pentru administrarea creanţelor datorate bugetului general consolidat, rezultate din raporturi juridice contractuale.

OUG care reglemenetează prevederile de mai sus este OUG pentru modificarea şi completarea unor acte normative şi reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare nr. 47/2012, publicată în Monitorul Oficial nr. 635/2012.

Aceeaşi OUG mai modifică şi alte acte normative din domeniul fiscal pe care le vom analiza într-un articol viitor.

OUG 47/2012 va putea fi vizualizată pe site-ul nostru în cel mai scurt timp în rubrica „Legislaţie” sau dacă veţi intra aici.

Despre autor  ⁄ Ioana Popa

Ioana Popa este redactor la LegeStart din anul 2011. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

Fara comentarii

Scrie un comentariu