Având în vedere că la 31 octombrie 2011 expiră termenul pentru depunerea aplicaţiilor REVISAL de către agenţii economici şi că în data de 28 octombrie 2011 s-a constatat că în Bucureşti un număr mare de agenţi economici şi-au manifestat intenţia de a depune aceste aplicaţii în ultima zi lucrătoare, MMFPS şi Inspecţia Muncii au luat unele măsuri pentru a evita crearea unor situaţii de blocaj. Vi le prezentăm în rândurile ce urmează: 

1. Programul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti a fost prelungit pentru ziua de vineri, 28 octombrie a.c., până la ora 19.00 şi s-a dispus continuarea activităţii şi în zilele de sâmbătă şi duminică până la ora 16.00.

2. Personalul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti a fost suplimentat cu 60 de angajaţi care lucrează pentru preluarea datelor de la agenţii economici, cu 7 angajaţi în activitatea de coordonare, dintre care 2 informaticieni care asigură funcţionarea la parametri optimi a sistemului informatic.

3. MMFPS şi Inspecţia Muncii au emis o circulară prin care dispun luarea aceloraşi măsuri la nivelul Inspectoratelor Teritoriale de Muncă de la nivelul fiecărui judeţ.

Fiecare angajator are obligaţia de a înfiinţa şi transmite la inspectoratul teritorial de muncă un registru general de evidenţă a salariaţilor şi de a-l prezenta inspectorilor de muncă, la solicitarea acestora.

REVISAL este o aplicaţie informatică pentru înfiinţarea şi completarea registrului general de evidenţă a salariaţilor în format electronic.

Sursa: Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here