Ministrul Educației, Monica Anisie a anunţat astăzi, 7 aprilie, într-o declaraţie de presă că probele scrise ale evaluării naționale și bacalaureatului ar putea fi organizate în iulie.

De asemenea, conform declaraţiilor, subiectele nu vor cuprinde programa aferentă semestrului al doilea ci doar materia studiată până în data de 11 martie, când au fost suspendate cursurile.

Ministrul Educației a menţionat că sesiunea specială de bacalaureat pentru olimpici va fi anulată iar data reluării cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei.

Referitor la înscrierea copiilor la grădiniță și la clasa pregătitoare, ministrul Educației a precizat că data la care vor începe acestea va fi anunțată după ce va fi stabilită data reluării cursurilor.

Activitățile din învățământul universitar se vor desfășura în mediul online, iar activitățile care impun interacțiunea față în față vor fi recuperate, după încetarea stării de urgență.

Toate aceste măsuri pot suferi modificări în funcție de hotărârile pe care le va lua Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, a mai menţionat ministrul educaţiei.

Declarații de presă – Ministerul Educației și Cercetării

Declarații de presă susținute de Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, pe tema măsurilor cu privire la reluarea cursurilor.#unALTFELdeministru #MonicaANISIE

Publicată de Guvernul României pe Marţi, 7 aprilie 2020

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here